Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Запечена капуста
Тісто на галушки
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Сосиски в тісті на сковороді
Смажені рижики
Ожина з цукром на зиму
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Соуси » Соус Ткемалі

Соус Ткемалі

Соус Ткемалі
Час приготування: 1 ч. 0 хв
Ткемалі (Tkemali) - традиційний грузинський соус, який подають до страв з птиці, м'яса і риби. Рецепт приготування соусу ткемалі згідно грузинським традиціям - вашій увазі.

Опис приготування:
Властивості і походження:

Рецепт приготування соусу ткемалі був відкритий в Грузії і названий по імені головного інгредієнта сливи ткемалі (аличі). Соус ткемалі виробляють також у Болгарії, Німеччини та Росії.

Застосування:

Соус ткемалі добре поєднується з рибними та м'ясними стравами. Його подають до гарнірів з макаронних виробів і до страв з картоплі. Соус ткемалі використовують при запіканні м'яса і птиці на рожні. Цим соусом прийнято приправляти страви грузинської кухні: чанахи, купати, бугламу з баранини, чахохбілі, а також фаршированих курчат, смажених на рожні, каурму, шашлик і бастурму.

Рецепт приготування:

Для приготування соусу ткемалі сливи проварюють у воді на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин. Потім отриману суміш протирають через сито, видаляючи таким чином кісточки і шкірку плодів. Соус уварюють до густоти і додають у нього розтерті приправи: часник, червоний перець, кінзу і сіль.

Поради шеф-кухаря:

Соус ткемалі рекомендується подавати до столу холодним. Завдяки вмісту пектинів і дубильних речовин в ткемалі м'ясо з таким соусом засвоюється набагато краще. У соус ткемалі ніколи не додають оцет, оскільки сливи ткемалі кислі на смак. Зберігати його краще всього в холодильнику.


Основний інгредієнт:
Фрукти/Айва
Блюдо: Соуси/До м'яса/К птиці/До риби
Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська

Інгредієнти:
  • Ткемалі (алича) - 1 Кілограм
  • Кинза - 1 Чайна ложка
  • часник - 4 зубчики
  • Перець мелений, сіль - - За смаком

Кількість порцій: 8
Як готується це прекрасне блюдо, ви зможете дізнатися, вивчивши детальний рецепт з фото. Приготування займе у вас мало часу і зусиль, якщо ви будете слідувати всім перерахованим рекомендацій і порад. Соус Ткемалі - простий і дешевий спосіб порадувати своїх домочадців. Не забувайте піклуватися про своє здоров'я і фігуру, тому завжди намагайтеся підраховувати калорійність входять до складу виробу продуктів. Тепер ви знаєте, як робити Соус Ткемалі в домашніх умовах, можете поділитися з усіма фотографією отриманого шедевра і залишити свій коментар для автора.
Категорія: Соуси Переглядів: 181   
Схожі рецепти страв з фото:
Курка по-імеретинськи
Ткемалі з аличі
Ткемалевий соус
Харчо з яловичини з ткемалі
Ткемалі зі слив
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.