Соус ТкемаліЧас приготування: 1 ч. 0 хв Ткемалі (Tkemali) - традиційний грузинський соус, який подають до страв з птиці, м'яса і риби. Рецепт приготування соусу ткемалі згідно грузинським традиціям - вашій увазі. Опис приготування: Властивості і походження: Рецепт приготування соусу ткемалі був відкритий в Грузії і названий по імені головного інгредієнта сливи ткемалі (аличі). Соус ткемалі виробляють також у Болгарії, Німеччини та Росії. Застосування: Соус ткемалі добре поєднується з рибними та м'ясними стравами. Його подають до гарнірів з макаронних виробів і до страв з картоплі. Соус ткемалі використовують при запіканні м'яса і птиці на рожні. Цим соусом прийнято приправляти страви грузинської кухні: чанахи, купати, бугламу з баранини, чахохбілі, а також фаршированих курчат, смажених на рожні, каурму, шашлик і бастурму. Рецепт приготування: Для приготування соусу ткемалі сливи проварюють у воді на слабкому вогні протягом 30-40 хвилин. Потім отриману суміш протирають через сито, видаляючи таким чином кісточки і шкірку плодів. Соус уварюють до густоти і додають у нього розтерті приправи: часник, червоний перець, кінзу і сіль. Поради шеф-кухаря: Соус ткемалі рекомендується подавати до столу холодним. Завдяки вмісту пектинів і дубильних речовин в ткемалі м'ясо з таким соусом засвоюється набагато краще. У соус ткемалі ніколи не додають оцет, оскільки сливи ткемалі кислі на смак. Зберігати його краще всього в холодильнику. Основний інгредієнт: Фрукти/Айва Блюдо: Соуси/До м'яса/К птиці/До риби Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська Інгредієнти:
Кількість порцій: 8 Як готується це прекрасне блюдо, ви зможете дізнатися, вивчивши детальний рецепт з фото. Приготування займе у вас мало часу і зусиль, якщо ви будете слідувати всім перерахованим рекомендацій і порад. Соус Ткемалі - простий і дешевий спосіб порадувати своїх домочадців. Не забувайте піклуватися про своє здоров'я і фігуру, тому завжди намагайтеся підраховувати калорійність входять до складу виробу продуктів. Тепер ви знаєте, як робити Соус Ткемалі в домашніх умовах, можете поділитися з усіма фотографією отриманого шедевра і залишити свій коментар для автора. |
||
Категорія: Соуси Переглядів: 181