Загрузка. Пожалуйста, подождите...
Главная
  • Про сайт
  • Нові рецепти
  • Зворотній зв'язок
Категорії
  • Салати
  • Гарячі страви
  • Випічка
  • М'ясні страви
  • Супи
  • Закуски
  • Напої
  • Соуси
  • Заготовки
  • Різне
Популярні страви
Лаваш з куркою і сиром
Запечені кабачки в духовці
Тісто на галушки
Запечена капуста
Сосиски в тісті на сковороді
Ожина з цукром на зиму
Смажені рижики
Вибіркові страви:
Панкейкі (американські млинці)
Млинці з пахтою і ожиною
Бефстроганов з томатною пастою
Рисові млинці з лососем
Страви та рецепти з фото до них » Супи » Борщ з квасолею

Борщ з квасолею

Борщ з квасолею
Час приготування: 1 ч. 0 хв
Борщ з квасолею - коронна страва українських кулінарів. А якщо ще з салом, та зі свіжою цибулею, та з часниковими помпушки ...

Опис приготування:
Едино вірного і правильно рецепта борщу сьогодні не існує - скільки кулінарів, стільки і варіацій рецепта українського борщу. Традиційно борщ вариться на м'ясі, однак здавна існував і православний пісний варіант цієї страви - борщ з квасолею. Квасоля у відсутності м'яса робить борщ більш ситним. Подавати борщ з квасолею найкраще з солоним салом, чорним хлібом, свіжою зеленню, часником і українськими помпушки - часниковими булочками. Смачного, як кажуть українці!

Призначення: На обід

Основний інгредієнт:
Овочі/Боби/Квасоля/Буряк
Блюдо: Супи/Борщ
Географія кухні: Республіки СРСР/Українська

Інгредієнти:
  • Яловича грудинка - 250 Грам
  • Картоплина - 5 Штук
  • Квасоля - 2 склянки
  • Буряк - 1 Штука
  • Морква - 1 Штука
  • Капуста - 300 Грам
  • Болгарський перець - 2 Штуки
  • Томатне пюре - 30 Грам
  • Яблучний оцет - 2 Ст. ложки

Кількість порцій: 10-15

Як приготувати Борщ з квасолею
Борщ з квасолею Беремо сковороду, кладемо туди соломкою нарізану буряк, наливаємо воду, оцет і томатне пюре. Тушкуємо 10-15 хвилин до напівготовності буряка. Борщ з квасолею Морква теж нарізаємо соломкою і обсмажуємо в рослинному маслі до напівготовності. Борщ з квасолею З яловичої грудинки робимо бульйон, коли той наполовину готовий - кладемо в нього нашатковану капусту. Борщ з квасолею Доводимо бульйон з капустою до кипіння, кладемо туди кубиками нарізану картоплю, через 5 хвилин туди ж кладемо соломками нарізаний болгарський перець. Борщ з квасолею За 5 хвилин до готовності картоплі кладемо в борщ вже готову квасолю (квасоля спершу замочують на ніч, а потім відварюють півтори години у воді). Борщ з квасолею Нарешті, за кілька хвилин до закінчення варіння додаємо в каструлю підготовлену нами буряк і обсмажену моркву. Варимо ще 2-3 хвилини, потім накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Готово!
Вдивіться в цей простий, але в теж час унікальний рецепт. Борщ з квасолею - улюблене блюдо для багатьох людей.

Як приготувати Борщ з квасолею в домашніх умовах вам підкаже доскональне опис кожної дії з додаванням фото. Рецепт приготування цього кулінарного шедевра містить в собі класичний склад інгредієнтів, але ви можете, як готувати з даного списку, так і робити свої корективи на власний смак. Приготування їжі - цікаве заняття, але щоб не нашкодити своєму здоров'ю і не набрати зайві кілограми постарайтеся щоразу підраховувати калорійність кожного продукту.
Категорія: Супи Переглядів: 46   
Схожі рецепти страв з фото:
Борщ зі свіжою капустою
Борщ пісний
Пісний борщ з квасолею
Червоний борщ з квасолею
Червоний борщ пісний
Copyrights © 2015.
Кращий кулінарний сайт з рецептами.