Баклажани солоніЧас приготування: 1 ч. 0 хв За цим рецептом можна приготувати п'ять літрів солоних баклажанів. Взимку солоні баклажани можна використовувати для закусок і салатів, а можна подати під оливковою оливою з цибулькою. Опис приготування: Розповідаю, як засолити баклажани: 1. У велику каструлю налийте 6 літрів води і доведіть до кипіння. Додайте 400 грам солі. Розрахунок солі та оцту наступний: на 1 літр води - 67 грам солі і 33 грами оцту. Зваріть розсіл. 2. Баклажани промийте, відріжте плодоніжки. Викладайте в киплячий розсіл на 7 хвилин. Якщо баклажанів багато - кип'ятіть їх в розсолі партіями. 3. Банки простерилизуйте і просушіть. 4. Промийте і очистіть болгарський перець і часник. Перець порізати кубиками. часник дрібно порубати або поріжте пластинками. 5. На дно кожної банки викладіть трохи суміші з порізаного болгарського перцю і подрібненого часнику, потім шар баклажанів. Баклажани злегка придавлюйте, щоб щільно вляглися. На кожний наступний шар баклажанів викладайте болгарський перчик і часник. 6. Вщерть наповнені банки залийте розсолом. в якому варилися баклажани. Накрийте (але не закручуйте!) Банки кришками для стерилізації. 7. Простерилизуйте літрові банки з баклажанами протягом 10 хвилин. Потім закатати, укутайте і залиште до повного охолодження. Ось і все - тепер ви знаєте, як приготувати солоні баклажани. Нічого складного, як бачите. Смачного! Основний інгредієнт: Овочі/Баклажан Блюдо: Заготовки/Соління Інгредієнти:
Кількість порцій: 15 Тут показаний простий рецепт приготування усіма нами улюбленого кулінарного виробу - Баклажани солоні. Якщо у вас ще залишилися питання, сміливо звертайтеся до автора за порадою. Так само якщо ви знаєте, як зробити Баклажани солоні ще смачніше, пишіть ваші рекомендації в розділі коментарів. Будь-який з відвідувачів нашого сайту може додати своє фото вийшло шедевра. Сподіваємося приготування принесло вам радість, а вийшло блюдо здивувало ваших близьких. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 140