Варення з кавунаЧас приготування: 5 ч. 0 хв Варення з кавуна не користується великою популярністю і багатьом кулінаром невідомо, а даремно - кавунове варення в плані смаку може дати фору багатьом більш популярним варені. Блюдо вірменської кухні. Опис приготування: 1. Беремо кавун, очищаємо його від зеленої шкірки. Червону м'якоть відокремлюємо від білої кірки. Білу кірку розрізаємо на невеликі шматочки (приблизно 3 на 3 сантиметри) і кладемо у воду. Червону м'якоть кавуна промиваємо під холодною водою, потім кладемо в киплячу воду і варимо 5-10 хвилин. Після варіння червону м'якоть відкидаємо на сито і охолоджуємо. 2. Варимо звичайнісінький сироп (вода + цукор). Відварену червону м'якоть і замочені у воді білі шматочки кавуна кладемо в каструлю, заливаємо киплячим сиропом і варимо близько 25 хвилин, після чого знімаємо з вогню і залишаємо настоюватися на 2 години. Потім повторюємо цю процедуру - знову варимо близько 25 хвилин, потім знімаємо з вогню і залишаємо на 2 години. 3. Після двічі повтореною процедури з попереднього пункту варення практично готове, залишається тільки вичавити в нього сік половини лимона, покласти ванілін, і помішуючи поварити на повільному вогні ще 5-6 хвилин. Варення з кавуна готово - звичайним шляхом його можна закочувати по банкам і залишати на зберігання. Основний інгредієнт: Ягоди/Кавун Блюдо: Заготовки/Варення Географія кухні: Республіки СРСР/Вірменська Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-4 Вам сподобався цей рецепт? Ви хочете зробити домашній Варення з кавуна своїми руками? Тоді дотримуйтесь представленим фото кроків, які детально показують, як готується це фантастичне блюдо. Приготування займе у вас небагато часу, і незабаром ви зможете скуштувати смачний Варення з кавуна прямо у себе вдома. Тут представлений класичний рецепт приготування цієї страви, однак за допомогою вашої фантазії ви можете легко поміняти склад продуктів, особливо, якщо ви стежите за фігурою і вважаєте калорії. Пам'ятайте, кулінарія - простий спосіб урізноманітнити ваше життя! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 37