Аджика на зимуЧас приготування: 2 год. 30 хв Немає смачніше закуски, ніж ароматна і пікантна аджика, її можна додати до м'яса або риби, використовувати як основу для приготування різних соусів або навіть просто намазати аджику на шматочок хліба. Опис приготування: Раз вже сезон заготівель в самому розпалі, то хочу запропонувати вам ще один відмінний і дуже простий рецепт аджики на зиму. Готується така чудова закуска досить просто, а в холодний осінній і зимовий час вона стане просто незамінна, адже її можна використовувати, як для приготування соусів і м'яса, так і подавати на стіл в якості доповнення до всіляких страв. Повірте, з нею ваші обіди, вечері і сніданки стануть набагато яскравіше і більш насиченою, тому пропоную вам обов'язково зробити аджику на зиму в домашніх умовах, її смак буде нагадувати вам про спекотне літо весь рік. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: Овочі/Перець Блюдо: Закуски/Аджика Географія кухні: Республіки СРСР/Кавказька Інгредієнти:
Кількість порцій: 6-8 Як приготувати Аджика на зиму Отже, одягаємо обов'язково рукавички і першим ділом промиваємо гострий перець і відрізаємо у нього плодоніжки, очищати від насіння не обов'язково. Поки рукавички можна зняти і зайнятися підготовкою інших овочів. Моркву чистимо, промиваємо і трьом на крупній тертці або середньої. Потім очищаємо яблука від шкірки, видаляємо з них серцевину і також трьом їх на крупній тертці, викладаємо яблука до моркви. Солодкий перець очищаємо від насіння і відрізаємо місце кріплення плодоніжки, перекручуємо перець через м'ясорубку або подрібнюємо в блендері, викладаємо його до інших овочів. Помідори бланшируємо і видаляємо з них шкірку, подрібнюємо помідори також за допомогою м'ясорубки або блендера, викладаємо томатну пасту в каструлю. Отриману овочеву масу ставимо на сильний вогонь і доводимо до кипіння, потім перемішуємо все і знову доводимо масу до кипіння, так повторюємо кілька разів. Потім робимо маленький вогонь, накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо все протягом 1,5 годин, періодично помішуючи. Коли час буде підходити до кінця, нам необхідно подрібнити часник і гострий перець. Викладаємо їх у каструлю, додаємо рослинне масло і сіль, перемішуємо все і тушкуємо ще пів годинки. Тепер ми просто розкладаємо гарячу аджику по заздалегідь стерилізованим баночках і закочує їх. Перевертаємо банки дном вгору і залишаємо остигати, потім переносимо на зберігання в прохолодне темне місце. Аджика на зиму готова! Виявивши це приголомшливе блюдо, ви просто зобов'язані з'ясувати, як готувати його вдома. У першу чергу, досконально простудіюйте рецепт приготування. Краще всього заздалегідь придбати всі необхідні продукти, щоб не зупиняти приготування в зв'язку з нестачею одного з інгредієнтів. Далі вам слід підготувати і розставити всю необхідну кухонне начиння і продукти. А зараз дізнаємося, як робити Аджика на зиму в домашніх умовах. У цьому нам допоможе докладний рецепт, кожен крок якого супроводжується фото. Якщо ви любите винаходити, то завжди можете внести зміни в простий склад виробу, прибравши або додавши той чи інший інгредієнт. Проробивши всі дії з опису, ви з легкістю зможете запам'ятати, як приготувати смачний Аджика на зиму самостійно. Творіть і експериментуйте на кухні, і тоді кулінарія буде радувати вас і всю вашу родину день у день. Але не забудьте враховувати калорійність виготовлених виробів, щоб завжди залишатися гарними й здоровими. |
||
Категорія: Закуски Переглядів: 670