Аджика домашняЧас приготування: 19 ч. 0 хв Це приголомшлива, неймовірно ароматна приправа ідеально підійде до будь-якої страви, вона не тільки підкреслить смак м'яса, птиці або риби, але і стане відмінною пікантною закускою на святковому столі. Опис приготування: У кавказької кухні Приправи, спеції і соусів приділяють особливу увагу, тому їх існує безліч, кожному щось знайдеться до смаку. Ну а для тих, хто любить все гостре і пікантне, я пропоную цей простий рецепт аджики домашньої, яка здатна будь-якої страви додати неповторний відтінок. Оскільки зараз якраз сезон овочів, то знайти всі необхідні інгредієнти для приготування такої приправи не складе труднощів. Так що зараз же відправляємо на ринок за перцем і спеціями, а я в свою чергу детально розповім вам, як зробити аджику домашню. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю Основний інгредієнт: Овочі/Перець Блюдо: Закуски/Аджика Географія кухні: Республіки СРСР/Абхазька Інгредієнти:
Кількість порцій: 5-6 Як приготувати Аджика домашня Отже, найскладніша частина в цьому рецепті - це обробка гострого перцю, оскільки при цьому починається кашель і сльозяться очі. Але щоб уникнути таких наслідків, необхідно попередньо залити гострий перець крутим окропом і залишити так на ніч. На наступний день приступаємо до чищення перцю. Спочатку видаляємо насіння і плодоніжки у солодкого перцю, очищаємо часник, потім надягаємо рукавички, розрізаємо гострий перець навпіл і чистимо його прямо під водою. Тепер рівно три рази перекручуємо перець і часник через м'ясорубку (встановлюємо найдрібнішу ґрати). У результаті у нас повинна вийти однорідна маса, додаємо в неї сіль, спеції і оцет, ретельно все перемішуємо. Тепер аджику потрібно залишити на добу, щоб всі інгредієнти в ній обмінялися смаками і ароматами. Наша аджика готова, її можна відразу ж подавати до столу, а можна розкласти по стерилізованим баночках і поставити на зберігання в холодильник. Приємного всім апетиту! Всі ви, напевно, думаєте, що кулінарія - це справа професіоналів. Спробуємо вам допомогти повірити у свої здібності і навчитися готувати смачні страви не гірше досвідчених кухарів. Хочете зрозуміти, як приготувати Аджика домашня вдома? Перед вами простий рецепт приготування, що супроводжує послідовним описом кожного кроку з фото. Радимо для початку вивчити склад майбутнього кулінарного витвору. Це класичний варіант добірки продуктів, однак, ви з легкістю можете винайти, як зробити смачний Аджика домашня, додавши або забравши той чи інший інгредієнт. У вас вийде свій власний домашній рецепт. Але не забувайте і про своє здоров'я: ваша їжа не повинна містити зайві калорії, тому завжди підраховуйте калорійність окремих продуктів, і тоді приготування улюблених ваших страв не тільки вгамує голод, але і принесе користь! |
||
Категорія: Закуски Переглядів: 583