Лаваш з сулугуні та кінзоюЧас приготування: 15 хв Лаваш з сулугуні та кінзою - дуже проста в приготуванні, але чудово смачна закуска-бутерброд з традиційних кавказьких інгредієнтів. Спробуйте! Опис приготування: Чи не в кожній національній кухні є блюдо, подібне цьому. Мексиканці і іспанці обожнюють загортати сир та овочі в тортильи, у італійців щось подібне являє собою закрита піца, слов'яни загортають сирні начинки в млинці. Ну, а кавказці загортають все в свій хліб - лаваш. Лаваш з сулугуні та кінзою - це до безумства проста в приготуванні, але дуже-дуже смачна штука, особливо якщо подавати її прямо з печі, тепленькою. Подавати можна і як аперитив, і як закуску, і як блюдо для швидкого перекусу під чай або каву. Та ще й інгредієнтів всього кілька, і всі - дуже прості. Словом - не страва, а знахідка! Призначення: На сніданок/Швидкий сніданок/На полуденок/Обід на швидку руку/Легка вечеря Основний інгредієнт: Молочні продукти/Сир/Кинза/Лаваш Блюдо: Бутерброди/Закуски Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська Інгредієнти:
Кількість порцій: 3-4 Як приготувати Лаваш з сулугуні та кінзою Натираємо сир сулугуні на крупній тертці. Рубаємо вимиту кінзу (не надто дрібно, на шматочки розміром приблизно 1х1 см). Змішуємо кінзу з сиром, при бажанні можна посолити або поперчити (не рекомендую, блюдо і без сиру і перцю дуже смачне). Помідор миємо й нарізаємо кільцями товщиною приблизно 0,5 см. Лаваш розрізаємо на шматки розміром приблизно 20х20 см. На край лаваша викладаємо шматочки помідора. Поверх помідорів викладаємо начинку з сиру і кінзи. Акуратно загортаємо наш лаваш. Згорнутий лаваш кладемо на розігріту і злегка змащену маслом сковороду. Прогріваємо згорнуті лаваші на слабкому вогні під кришкою, приблизно по 3-4 хвилини з кожного боку. Нам потрібно, щоб лаваш злегка підрум'яниться, а сир в начинці став плавитися. Готово! :) Виявивши це приголомшливе блюдо, ви просто зобов'язані з'ясувати, як готувати його вдома. У першу чергу, досконально простудіюйте рецепт приготування. Краще всього заздалегідь придбати всі необхідні продукти, щоб не зупиняти приготування в зв'язку з нестачею одного з інгредієнтів. Далі вам слід підготувати і розставити всю необхідну кухонне начиння і продукти. А зараз дізнаємося, як робити Лаваш з сулугуні та кінзою в домашніх умовах. У цьому нам допоможе докладний рецепт, кожен крок якого супроводжується фото. Якщо ви любите винаходити, то завжди можете внести зміни в простий склад виробу, прибравши або додавши той чи інший інгредієнт. Проробивши всі дії з опису, ви з легкістю зможете запам'ятати, як приготувати смачний Лаваш з сулугуні та кінзою самостійно. Творіть і експериментуйте на кухні, і тоді кулінарія буде радувати вас і всю вашу родину день у день. Але не забудьте враховувати калорійність виготовлених виробів, щоб завжди залишатися гарними й здоровими. |
||
Категорія: Закуски Переглядів: 35