Капуста маринована на зимуЧас приготування: 3 ч. 0 хв Відмінна заготівля на зиму без особливих турбот. А взимку капусточка згодиться і до картопелька, і як закуска. Опис приготування: Восени, коли йде збір урожаю і ціна на овочі падає, господині починають займатися заготовками на зиму. Пропоную вам рецепт приготування капусти маринованої на зиму. Відмінний рецепт, перевірений часом і схвалений домочадцями. Рецептом цим користуюся вже давно і щороку мої діти обов'язково замовляють таку капусту. Взимку капуста буде відмінним доповненням до будь-якої страви і в звичайний день, і на святковий стіл. З даної кількості продуктів виходить 4 літрових банки і 2 банки по 0,75 літра. Якщо ви не дуже шанує гвоздику - кладіть її поменше. Простий рецепт капусти маринованої на зиму перед вами, так давайте ж займемося заготівлею. Основний інгредієнт: Овочі/Капуста Блюдо: Заготовки/Консервація Географія кухні: Російська кухня Інгредієнти:
Кількість порцій: 1 Як приготувати Капуста маринована на зиму Капустяні качани очищаємо від верхнього листя і шаткуємо. Складаємо нашатковану капусту у велику миску. Моркву миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. Додаємо до нашаткованої капусті морква, посипаємо сіллю і насінням кропу. Перемішуємо, злегка придавлюючи, щоб капуста дала сік. Накриваємо і залишаємо на 2-3 години. Зливаємо в каструлю з ємності з капустою утворився сік і приступаємо до приготування маринаду. Нам його знадобиться приблизно 1.5 літра. Тому, якщо капустяного соку у вас менше - доливаємо води до потрібного обсягу. Додаємо в каструлю з соком сіль, цукор. Коли закипить, знімаємо піну і додаємо есенцію. Банки ретельно миємо, розкладаємо в них спеції і капусту. Утрамбовуємо. Заливаємо гарячим маринадом і накриваємо кришками. Стерилізуємо 0,5л банки по 20 хвилин, 1л - 30. Після стерилізації закочує банки, перевертаємо шийкою вниз і вкутуємо. Зберігати можна в звичайній міській коморі. Напевно ви не просто так забрели на цю сторінку. Ви хочете знати, як приготувати Капуста маринована на зиму. Це простий рецепт приготування цієї страви, проте класичний складу зазначених продуктів завжди можна змінити за власним бажанням. Ця страва всіма улюблене, і його приготування принесе домашній затишок і тепло у ваші домівки. Зрозуміти, як зробити Капуста маринована на зиму в домашніх умовах, вам допоможе більш ніж докладний опис кожної дії з фото. Якщо вам сподобався рецепт, поставте йому оцінку і напишіть ваш відгук для автора. Візьміть на замітку, що необхідно вважати калорійність кожного виготовленого продукту, і тоді кулінарія стане не просто способом смачно поїсти, але і допоможе піклуватися про вашу фігуру і здоров'я. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 85