Хінкалі з сиромЧас приготування: 1 ч. 30 хв Хінкалі останнім часом набули величезної популярності і зараз їх можна зустріти як в магазинах, так і в різних кафе. Але такий їхній варіант, як хінкалі з сиром, ви навряд чи десь знайдете. Опис приготування: Я думаю, що всі, хто хоч трохи знайомий з грузинською кухнею, знають, що хінкалі найчастіше готують з рубаного або перекрученого м'яса, але є й інші менш поширені начинки. Сьогодні я розповім вам, як зробити хінкалі з сиром. Такий страву можна зустріти лише в деяких ресторанах Грузії, на нашій території все ж переважає начинка з м'яса. Але для нас це не проблема, адже ми запросто можемо приготувати хінкалі з сиром в домашніх умовах і насолодитися смаком цього приголомшливого страви. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю Основний інгредієнт: Борошно і тісто Блюдо: Гарячі страви Географія кухні: Республіки СРСР/Грузинська Інгредієнти:
Кількість порцій: 30-32 Як приготувати Хінкалі з сиром Для початку нам необхідно замісити туге тісто з борошна і злегка теплої води. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо його відпочивати на 10-15 хвилин. Для начинки трьом сир на крупній тертці. У мисочці збиваємо яйце і змішуємо його з тертим сиром. Тепер ділимо тісто на декілька частин і по черзі розгортаємо кожну з них в тонкий пласт, вирізаємо з тіста невеликі кружечки. Потім кожен кружечок ще трохи розгортаємо і викладаємо в його середину приготовлену начинку (1 чайна ложка). Тепер піднімаємо край тіста і скручуємо його зверху таким чином, щоб у нас вийшли гарні складки, верхівку хінкалі трохи притискаємо. Частина готових хінкалі можна заморозити, а частина відварити в злегка підсоленій воді протягом 8-9 хвилин після закипання. Після цього витягаємо хінкалі шумівкою з води, викладаємо їх на тарілку і накриваємо на 5 хвилин рушником. Подаємо гарячі хінкалі, поливши їх топленим вершковим маслом. Приємного всім апетиту! Гідно оцінити Хінкалі з сиром ви зможете, якщо самі приготуєте це блюдо будинку. Перш ніж починати приготування, підготуйте всі необхідні продукти і кухонні прилади. Далі уважно прочитайте рецепт приготування та ознайомтесь з фото конкретних дій. Запам'ятавши, як готувати Хінкалі з сиром, приступайте до справи. Погодьтеся, тут представлений досить простий рецепт. Ваша фантазія дозволить додати до виробу свій неповторний смак і аромат, змінивши класичний склад. Але не забудьте врахувати калорійність всіх інгредієнтів, щоб не нашкодити здоров'ю й фігурі. Поділіться своїми враженнями та ідеями з автором, нехай кулінарія об'єднує людей з усього світу! |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 595