Борщ по-чернігівськиЧас приготування: 1 ч. 30 хв Цей оригінальний рецепт приготування борщу по-чернігівськи відрізняється деякими нюансами від класики raquo ;, але ж кому коли шкодило різноманітність, а вже тим більше - таке смачне і ситне? :) Опис приготування: Цей борщ по-чернігівськи в домашніх умовах кожен день, напевно, буде складно готувати навіть самої дбайливою господині, але, як кажуть, в особливо світлі дні, - сімейні торжества. або приїзд друзів, - можна і побалувати як себе, так і близьких. Взагалі спочатку в борщ по-чернігівськи додавалася сушена груша, але мені особисто з кислим яблуком подобається набагато більше! Спробуйте обов'язково, цей класичний рецепт борщу по-чернігівськи зазвичай знаходить своїх шанувальників відразу ж! Призначення: На обід Основний інгредієнт: М'ясо/Свинина Блюдо: Супи/Борщ Географія кухні: Республіки СРСР/Українська Інгредієнти:
Кількість порцій: 6-7 Як приготувати Борщ по-чернігівськи 1. Насамперед підготуємо всі інгредієнти. Квасоля і пшоно промиваємо, і заливаємо водою. 2. Всі овочі, необхідні нам, миємо, чистимо і ріжемо. 3. Ставимо варитися бульйон. М'ясо, щоб швидше зварилася, краще порізати шматочками. 4. Паралельно робимо зажарку. Обсмажуємо цибулю до прозорості, а потім до нього додамо буряк. 5. Тепер закидаємо в сковороду моркву і зелений перець. Перемішаємо. 6. Коли овочі вже досить підсмажаться, - додамо томатну пасту, і зменшимо вогонь. Тушкуємо кілька хвилин. А до бульйону в цей момент вже можна підкладати картоплю, і варити до готовності. 7. Знімаємо зажарку з вогню, і додаємо до борщу. Потім відразу ж - квасоля. Яблуко ріжемо часточками, як на фото, і теж кидаємо в борщ. 8. Додамо нашому страві ситності, - в маленькій мисочці перетираємо разом часник і сало в ступі. Теж додаємо в каструлю. 9. З пшона злити воду, трохи потовкти його в ступці, і додавати до борщу разом з капустою. 10. Тепер варимо все разом, поки пшоно не збільшиться трохи в об'ємі. Солимо, перчимо, і додаємо посічену зелень. 11. Добре перемішаємо, - і можна подавати! Борщ по-чернігівськи - всім нам добре знайоме і улюблене блюдо. Давайте разом розглянемо простий, але не менш смачний спосіб його виготовлення. А краще зрозуміти, як приготувати Борщ по-чернігівськи в домашніх умовах нам допоможе докладний опис кожної дії з фото. Класичний склад інгредієнтів ви можете змінювати на свій смак, проте не забувайте в такому випадку, враховувати калорійність окремих продуктів, щоб не завдати шкоди здоров'ю й фігурі. Перед нами домашній рецепт приготування страви, тому нам знадобляться тільки прості кухонні прилади та начиння. Сам процес не забере у вас багато часу і сил, якщо будете дотримуватися всіх рекомендацій і порад. Сподіваємося, приготування цієї страви принесе вам багато позитивних емоцій, а кулінарія стане для вас улюбленим заняттям. Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете оцінити його за п'ятибальною шкалою і залишити свій відгук або побажання автору. |
||
Категорія: М'ясні страви Переглядів: 37