АджикаЧас приготування: 2 ч. 0 хв Рецепт гострою і ароматною пастоподібної маси з помідорів, червоного перцю, зелені та часнику. Традиційна абхазька приправа. Опис приготування: 1. Ретельно промити помідори. Зробити на томатної шкірці надрізи (хрестоподібні), облити окропом, зняти шкірку і нарізати на половинки. Промити яблука, почистити від шкірки, нарізати на 4 частини, серцевину видалити за непотрібністю. Почистити моркву і порізати середніми шматочками. Промити солодкий перець, нарізати на 4 частини, видалити серцевину і насіння. Пропустити овочі через м'ясорубку або подрібнити блендером (перець, яблука, моркву та помідори). 2. Отриману пасту перелити в сотейник і довести до кипіння на середньому вогні. Зменшити температуру і варити, періодично помішуючи, приблизно 1 годину. Залити рослинне масло, продовжувати варити ще 1 годину. Розчавити заздалегідь очищений часник. Промити гострий перчик і нарізати його навпіл, видаливши плодоніжку і насіння. Тепер можна нарізати гострий перець дуже дрібно. Кинути перчик в сотейник з аджикою, посолити. Ретельно перемішати. Продовжувати готувати ще півгодини. Прибрати сотейник з вогню. Розлити аджику по стерильним банкам, щільно запечатати кришками і дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці. Основний інгредієнт: Овочі/Перець/Помідор Блюдо: Заготовки/Маринування/Соуси/До м'яса/К птиці/До риби/До салату/Закуски/Аджика Географія кухні: Республіки СРСР/Абхазька Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Вдивіться в цей нескладний, але в той же час оригінальний рецепт. Laquo; Аджика - Улюблена страва для багатьох людей. Як приготувати Аджика у себе на домашній кухні вам підкаже доскональне опис кожної дії з додаванням фото. Рецепт приготування цієї страви містить в собі класичний склад інгредієнтів, але ви можете, як готувати за цим списком, так і робити свої корективи на власний смак. Приготування їжі - захоплююче заняття, але щоб не нашкодити своєму здоров'ю і не набрати зайву вагу спробуйте щоразу підраховувати калорійність кожного харчового продукту. |
||
Категорія: Соуси Переглядів: 52