Полтавський борщЧас приготування: 1 ч. 0 хв Полтавський борщ - одна з численних різновидів справжнього українського борщу. Пропоную вашій увазі майстер-клас приготування полтавського борщу. Опис приготування: Сьогодні я вам розповім, як правильно готувати справжній полтавський борщ. Мені тут згадалася фраза: 90% чоловіків імітують смачний борщ :) Повірте, якщо ви приготуєте полтавський борщ за цим рецептом - вашому чоловікові не доведеться нічого імітувати. Борщ виходить знатний - для чоловіка кожен день, в який я готую йому полтавський борщ стає святковим :) Так що рекомендую і вам освоїти цей рецепт, благо нічого дуже складного в ньому немає. Призначення: На обід Основний інгредієнт: М'ясо/Овочі/Свинина Блюдо: Супи/Борщ Географія кухні: Республіки СРСР/Українська Інгредієнти:
Кількість порцій: 8-10 Як приготувати Полтавський борщ Набір інгредієнтів - традиційний для борщу. М'ясо та овочі. Шматок м'яса промиваємо проточною водою. Беремо каструлю, кладемо туди м'ясо, заливаємо двома літрами води і варимо бульйон приблизно 30-40 хвилин. Коли бульйон буде готовий - кидаємо в нього тонкою соломкою нарізану моркву і буряк. Готуємо інші овочі. Капусту тонко шаткуємо, картопля нарізаємо невеликими кубиками, помідори та перці - ще більш дрібними кубиками. Починаємо приготування засмажкою. Розігріваємо в сковороді олію, кидаємо туди дрібно нарізану цибулю. Коли цибуля зазолотиться - додаємо в сковороду помідори. Через пару хвилин додаємо в сковороду томатну пасту і пару столових ложок сметани. Гарненько перемішуємо і залишаємо гаситися. Коли сметана повністю впоратися, а на поверхню засмажкою виступить шар напівпрозорого масла, знімаємо зажарку з вогню. Тим часом шматок м'яса треба дістати з бульйону. Коли м'ясо остигне настільки, що з ним можна буде працювати, нарізаємо його на дрібні шматочки і повертаємо назад в каструлю. Слідом за цим додаємо в каструлю картоплю. Через 10 хвилин додаємо в каструлю капусту. Продовжуємо варити. Ще через пару хвилин додаємо в борщ перець. Продовжуємо варити на середньому вогні. Поки борщ вариться, готуємо заправку. Заправка - найважливіший елемент борщу, без неї борщ - НЕ борщ. Для цього дрібно наріжемо петрушку, часник, сало. Подрібнюємо три вищеозначених інгредієнта за допомогою ступки. Тепер переходимо до фінальної стадії приготування нашого борщу. Спершу додамо в борщ сіль, цукор і, за смаком, чорний перець. Пробуємо борщ на смак. Якщо щось не в порядку - регулюємо, додаючи спеції або томатну пасту. Якщо все ОК - додаємо в каструлю нашу овочеву зажарку. Нарешті, додаємо в каструлю нашу заправку. Варимо ще 1-2 хвилини, після чого знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися хоча б 10-15 хвилин. Залишається тільки правильно подати наш борщ - зі стопкою крижаної горілки, чорним хлібом, салом і часником :) Смачного, як кажуть українці! Побачивши це неймовірне блюдо, Полтавський борщ, ви обов'язково повинні дізнатися як приготувати його в домашніх умовах. Для початку уважно вивчіть рецепт. Вам необхідно заздалегідь купити всі потрібні інгредієнти, щоб приготування не перервалося через брак одного з продуктів. Розкладіть всі продукти і прилади перед собою. Тепер прийшла пора з'ясувати, як зробити Полтавський борщ вдома, для цього зручно читати рецепт приготування по кроках з фото. Класичний склад блюда можна змінювати на свій розсуд, але для першого разу, радимо дотримуватися вище представленого опису. Запам'ятавши, як готується домашній Полтавський борщ, наступного разу ви можете діяти по пам'яті. Ми впевнені, що кулінарія стане для вас способом самовираження, і ви з радістю будете дивувати своїх близьких все новими кулінарними шедеврами. Однак дуже важливо не забувати підраховувати калорії, щоб не нашкодити фігурі і здоров'ю. |
||
Категорія: Супи Переглядів: 193