Варення з винограду без кісточокЧас приготування: 8 ч. 0 хв Зробити смачне варення з винограду дуже просто, головне вибрати для цього відповідний сорт без кісточок або попросту видалити їх з ягід, адже кісточки додадуть в майбутнє варення гіркуватий присмак. Опис приготування: Варення можна приготувати з будь-яких ягід і фруктів: полуниці, малини, яблук, груш, сливи і так далі. Але якщо всі ці варіанти вам вже трохи приїлися і хочеться чогось незвичайного, тоді я розповім вам, як закатати варення з винограду без кісточок. Це неймовірно смачні ласощі золотисто-сонячного кольору, в зимовий час воно не тільки підніме вам настрій своїм соковитим смаком, але і наповнить організм вітамінами. Для такого варення підійдуть будь-які сорти білого винограду, можете його купити відразу без кісточок, а можете просто видалити їх вручну, це зовсім нескладно. Ну а в кінці ми додамо в наш ласощі трохи лікеру, він додасть йому приголомшливий аромат і приємний мигдальний присмак. Загалом, я всім без винятку рекомендую приготувати варення з винограду без кісточок в домашніх умовах, в холодну осінньо-зимовий час вам буде дуже приємно відкрити баночку цієї смакоти. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Виноград Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 2-3 Як приготувати Варення з винограду без кісточок Для початку знімаємо ягідки з гілочок, промиваємо їх під холодною водою, розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Викладаємо очищений виноград в каструлю, засипаємо його цукром і поливаємо соком одного лимона, ставимо все на 4 години в холодильник. Після закінчення часу вливаємо в каструлю амаретто і ставимо її на вогонь, варимо варення 20 хвилин після закипання. Потім знімаємо з вогню і залишаємо варення остигати, знову повертаємо на плиту і знову варимо хвилин 20. Якщо після цього варення буде трохи рідкуватим, то необхідно ще раз повторити процедуру. Коли варення досягне потрібної консистенції, вимикаємо вогонь і розливаємо гаряче варення по стерилізованим баночках. Закриваємо їх кришками, перевертаємо дном вгору, накриваємо ковдрою і залишаємо так до повного охолодження. Зберігаємо готове варення в прохолодному темному місці. Смачного! Для того щоб приготувати це приголомшливе блюдо - Варення з винограду без кісточок, необов'язково бути професійним кухарем. Все що вам потрібно - це купити необхідні продукти, які містить повний список інгредієнтів, і уважно вивчити рецепт приготування. Фото кожної дії допоможе зрозуміти, як зробити той чи інший крок. У домашніх умовах ви можете з легкістю змінювати класичний рецепт страви на свій смак. Простий спосіб догодити будь-якому гурману - додати в блюдо улюблені прянощі, при цьому, не міняючи основний склад продуктів. Не забувайте ставити оцінку за рецепт, якщо він вас здивував і порадував. Тепер ви знаєте, як приготувати Варення з винограду без кісточок. Сподіваємося, домашня кулінарія стане для вас не просто хобі, а найулюбленішим заняттям! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 262