Варення з винограду без водиЧас приготування: 9 год. 0 хв Ніяка солодкість на світі не зрівняється з домашнім варенням, зробленим своїми руками, тому саме час запастися рецептами його приготування, і я пропоную вам свій варіант - варення з винограду. Опис приготування: Якщо вам пощастило, так само як і мені, і у вас на ділянці росте соковитий і ароматний виноград, то ви просто зобов'язані спробувати приготувати дуже смачне варення з винограду без води в домашніх умовах. Ну а тим, хто не вирощує цей чудовий фрукт, я раджу дочекатися часу, коли виноград буде коштувати на ринку копійки і також зробити це відмінне ласощі. Варення з винограду виходить дуже соковите і ароматне, я не додаю при варінні воду, так як фрукти самі дають достатньо соку, тому немає необхідності розбавляти насичений смак варення. Якщо ви будете робити його з кислого винограду, то додайте більше цукру, і, навпаки, для солодких ягід його кількість можна зменшити. В іншому цей рецепт приготування варення з винограду без води дуже простий і ви легко з ним впораєтеся. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/Для дітей/На полуденок/На десерт Основний інгредієнт: Фрукти/Виноград Блюдо: Заготовки/Варення Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Як приготувати Варення з винограду без води Насамперед ми акуратно відокремлюємо ягідки від гілочок, це можна зробити руками або ж за допомогою вилки. Коли всі ягоди опиняться в тарілці, перебираємо їх і викидаємо зіпсовані (інакше банки вибухнуть), потім промиваємо виноград. Лимон кладемо в друшляк і на пару секунд опускаємо в окріп, це дозволить позбутися від воску та інших непотрібних добавок. Після цього нарізаємо лимон на скибочки і кожен ріжемо ще на 3-4 частини. Перекладаємо лимон в миску з виноградом. Додаємо цукор і залишаємо фрукти пускати сік на 3-4 годинки. Потім ставимо посуд з виноградом на плиту і варимо його 10 хвилин після закипання рідини, після чого знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження. Потім ще раз ставимо варення на вогонь і знову варимо його 10 хвилин, знову даємо охолонути. Коли варення охолоне, востаннє ставимо його на плиту і варимо протягом 5 хвилин, після чого додаємо в виноградну масу лимонну кислоту, перемішуємо все і знімаємо з вогню. Розкладаємо гаряче варення по стерилізованим баночках і закриваємо їх кришками. Ось наше ласощі і готово, тепер ми можемо відправити його в прохолодне місце на зберігання, а при необхідності відкрити баночку і подати частування до столу. Смачного! Побачивши це неймовірне блюдо, Варення з винограду без води, ви обов'язково повинні дізнатися як приготувати його в домашніх умовах. Для початку уважно вивчіть рецепт. Вам необхідно заздалегідь купити всі потрібні інгредієнти, щоб приготування не перервалося через брак одного з продуктів. Розкладіть всі продукти і прилади перед собою. Тепер прийшла пора з'ясувати, як зробити Варення з винограду без води вдома, для цього зручно читати рецепт приготування по кроках з фото. Класичний склад блюда можна змінювати на свій розсуд, але для першого разу, радимо дотримуватися вище представленого опису. Запам'ятавши, як готується домашній Варення з винограду без води, наступного разу ви можете діяти по пам'яті. Ми впевнені, що кулінарія стане для вас способом самовираження, і ви з радістю будете дивувати своїх близьких все новими кулінарними шедеврами. Однак дуже важливо не забувати підраховувати калорії, щоб не нашкодити фігурі і здоров'ю. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 123