Печені баклажани на зимуЧас приготування: 2 ч. 0 хв Звичайно, заготовки з баклажанів завжди виходять смачними, але якщо баклажани запекти перед консервацією, то в результаті у нас вийде чудова закуска з приємним ароматом багаття і диму. Опис приготування: Скажу вам чесно, це дуже і дуже смачно, особливо якщо готувати на відкритому вогні на мангалі, однак у мене така можливість є не завжди, тому я розповім вам, як зробити печені баклажани на зиму в домашніх умовах. Приготувати їх дуже просто, а використовувати можна по-різному, наприклад, як доповнення до каш або м'ясних страв, а так само в якості начинки для пирогів. Загалом, для таких баклажанів застосування завжди знайдеться, тому обов'язково спробуйте це блюдо. 1) Для початку промиваємо баклажани і робимо в них проколи у кількох місцях. Якщо вам пощастило, і ви можете приготувати їх на мангалі, тоді просто запікайте баклажани, поки вони добре не потемніють з усіх боків (колір шкурки повинен бути чорним). Якщо ж готуєте, як я вдома, тоді викладіть баклажани на деко і поставте в розігріту до 230 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин. 2) Потім виймаємо їх і чекаємо, поки вони охолонуть, знімаємо з баклажанів шкурки, зробити це буде простіше простого. 3) Тепер стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом і наливаємо в кожну по столовій ложці рослинного масло. Викладаємо в банки запечені баклажани дуже щільно, кожен шар пересипаємо сіллю, наверх заливаємо ще ложку масла. 4) Прикриваємо банки кришками і відправляємо стерилизоваться в киплячу воду на пів години. Після закінчення часу закочує банки, перевертаємо дном вгору, накриваємо ковдрою і залишаємо остигати на добу. Запевняю вас, печені баклажани на зиму, приготовані в домашніх умовах, такі ж смачні, як і зроблені на багатті. Так що обов'язково спробуйте їх, ви не розчаруєтеся. Призначення: На сніданок/На обід/На вечерю/На святковий стіл Основний інгредієнт: Овочі/Баклажан Блюдо: Заготовки Інгредієнти:
Кількість порцій: 2 Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете спробувати зробити його будинку. А краще зрозуміти, як готується Печені баклажани на зиму, вам покаже конкретний опис кожної дії з фото. Це прекрасне блюдо, яке полюбили мільйони людей. Його приготування досить просте і недороге. Рецепт приготування, представлений на нашому сайті - класичний. Але, мабуть, ви з легкістю зможете внести до складу інгредієнтів свої особисті переваги. Печені баклажани на зиму - смачний і простий спосіб порадувати ваших близьких і внести свято у ваш домашній затишок. Не забудьте порахувати калорійність отриманого кулінарного виробу, щоб не нашкодити здоров'ю і не набрати вагу. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 1184