Квашені баклажаниЧас приготування: 4 год. 0 хв Довгі роки я намагалася дізнатися у бабусі рецепт її знаменитих квашених баклажанів, але так нічого й не вийшло - досі вона мовчить, як партизан;) Тому я квашу баклажани за власним методом - сподіваюся, вам він сподобається! Опис приготування: Мені здається, що моїм баклажанам до Бабулино ще дуже далеко, але гості запевняють, що це не так. Квашені баклажани за цим рецептом і справді виходять смачними і нам їх завжди не вистачає - тільки зробиш, а їх вже немає! Дізнавшись рецепт приготування квашених баклажанів, ви більше не будете переживати, як по-швидкому спорудити ситний і смачний вечерю - відварили картопельки, дістали баклажанчики, порізали ковбаски - і вуаля! ;) Головне, баклажани беріть молоді й міцні - переспілі для цього рецепта не підходять. Основний інгредієнт: Овочі/Баклажан Блюдо: Заготовки/Квашення Інгредієнти:
Кількість порцій: 10-20 Як приготувати Квашені баклажани Підготуємо овочі - помиємо морква і баклажани, видалимо у останніх плодоніжки. Відваримо баклажани в міцно посоленной воді із запашним перцем і гвоздикою протягом 15-20 хвилин. Індикатор готовності - звичайна сірник: якщо шкірочка баклажана легко протикається, значить пора знімати з вогню. Чи не переварите! Дістанемо баклажани з води і покладемо під невеликий гніт на пару-трійку годин - поки не стече вся гіркота і зайва волога. А самі тим часом почистимо і подрібни часник. Натремо на крупній тертці моркву. Дістанемо баклажани з-під гніту і зробимо в кожному глибокий поздовжній надріз. Злегка присолити, якщо потрібно, і посипем подрібненим часником. Додамо моркву. І петрушку. З'єднаємо краю. І знову поставимо під гніт - на дві доби при кімнатній температурі, а потім ще на двоє в прохолодному місці. З запашним соняшниковою олією і цибулькою - це чертовски смачна закуска !;) Ви напевно не з чуток знаєте, що Квашені баклажани - неймовірно смачне і в той же час досить просте у приготуванні блюдо. Як зробити Квашені баклажани в домашніх умовах з мінімальною витратою часу і сил, вам підкаже покроковий рецепт з фото. Кулінарія вітає винахідливість, тому класичний склад продуктів, ви сміливо можете доповнити за власним смаком. Улюблені спеції не тільки прикрасять ваше блюдо, але так само додадуть незабутній аромат і смак. Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете оцінити його або додати до нього коментар. |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 9318