Люля кебаб
Дивитися всі фотографії (4)
Час приготування: 1 ч. 0 хв Рецепт приготування люля-кебаб з баранини з ріпчастою цибулею. Опис приготування: Люля кебаб з баранини - популярне кавказьке блюдо, яке представляє з себе довгасту котлету з фаршу баранини, обсмаженого на шампурах. Справжній люля-кебаб готується на розжареному вугіллі. Баранина повинна бути досить жирною. Як готувати люля кебаб: Для приготування люля-кебабів потрібно ретельно вимішувати м'ясний фарш, він повинен стати максимально щільним і в'язким. Це робиться для того, щоб котлета не розвалилася будучи нанизаної на шампур. Не додавайте в фарш хліба і яєць! Готувати люля кебаби з баранини слід над розжареним вугіллям в мангалі. Іншим способом можна випікати блюдо в домашній печі або духовці, але тільки в тому випадку якщо вихід на природу неможливий. Призначення: На природу Основний інгредієнт: М'ясо Блюдо: Гарячі страви/Кебаб Географія кухні: Республіки СРСР/Вірменська Інгредієнти:
Кількість порцій: 4 Як приготувати Люля-кебаб 1. Баранину вимити, висушити і нарізати на шматки. Разом з курдючним жиром і ріпчастою цибулею пропустити м'ясо через м'ясорубку кілька разів. 2. Приправити м'ясо сіллю і перцем за смаком, вимісити фарш протягом приблизно 10 хвилин і сформувати кулю. Щоб люля-кебаб не розвалюється на шампурах, фарш потрібно добре відбити. Для цього фарш потрібно підняти руками, а потім різко кинути в миску або на робочу поверхню. Коли на фарш не буде тріщин, він готовий. Добре потримати фарш в холодильнику протягом години, щоб м'ясо краще трималося на шампурах. 3. Фарш розділити на частини і сформувати з них ковбаски, залежно від довжини шампурів або дерев'яних шпаг. 4. Нанизати отримані ковбаски на шампури або шпажки і викласти на деко. Випікати люля-кебаб в духовці при 250 градусах, періодично перевертаючи, приблизно 20 хвилин. Люля-кебаб можна подавати на шампурах (шпажках) або без них з овочами і зеленню. Зверху можна додатково посипати нарізаною ріпчастою цибулею. Якщо вам сподобався цей рецепт, ви можете спробувати зробити його будинку. А краще зрозуміти, як готується Люля-кебаб, вам покаже конкретний опис кожної дії з фото. Це прекрасне блюдо, яке полюбили мільйони людей. Його приготування досить просте і недороге. Рецепт приготування, представлений на нашому сайті - класичний. Але, мабуть, ви з легкістю зможете внести до складу інгредієнтів свої особисті переваги. Люля-кебаб - смачний і простий спосіб порадувати ваших близьких і внести свято у ваш домашній затишок. Не забудьте порахувати калорійність отриманого кулінарного виробу, щоб не нашкодити здоров'ю і не набрати вагу. |
||
Категорія: Гарячі страви Переглядів: 182