Гостра квашена капустаЧас приготування: 3 днів. 18 ч. 0 хв Звичну квашену капусту зробимо гострою. Така закуска підбадьорить, додасть іскорку в очі, пробудить апетит. Хороша вона і з хлібом, і з гарячими м'ясними стравами. Мої гості її змітають в мить! Опис приготування: Як приготувати гостру квашену капусту? 1. Капусту очистіть від верхніх брудних і пошкоджених листя. Розріжте на чотири частини і виберіть качани. Дрібно наріжте. 2. Перець розріжте, видаліть плодоніжки і насіння. Промийте і нарубати. 3. Часник очистіть і наріжте тонкими пластинками або подрібніть. 4. Корінь хрону очистіть і подрібніть в блендері або протріть на тертці. Використовуйте засоби захисту - хоча б окуляри для плавання! 5. Моркву очистіть, промийте і натріть на великій тертці. 6. У великій мисці перемішайте капусту з морквою, перцем, хріном і часником. Всі злегка пам'ятаєте руками і перекладіть в посуд для закваски. Бажано - емальовану, керамічну або скляну. 7. Приготуйте розсіл з води, солі та цукру. Воду закип'ятіть, додайте сіль і цукор. розмішайте. Потім процідіть через марлю і остудіть. 8. Капусту залийте розсолом, накрийте тарілочкою і притисніть гнітом. Розсіл повинен повністю покривати капусту. Зберігайте при кімнатній температурі дня 3-5, поки протікає процес бродіння. Щодня (навіть по два рази на день) знімайте піну, що утворюється і протикайте капусту до дна чистої дерев'яною паличкою для виходу газів. 9. Після закінчення процесу бродіння відправляйте капусту в холодне місце. Можете перекласти капусту в банки і закрити гумовою кришкою. Гостра квашена капуста готова! Смачного! Основний інгредієнт: Овочі/Капуста Блюдо: Заготовки/Квашення Інгредієнти:
Кількість порцій: 10 Гідно оцінити Гостра квашена капуста ви зможете, якщо самі приготуєте це блюдо будинку. Перш ніж починати приготування, підготуйте всі необхідні продукти і кухонні прилади. Далі уважно прочитайте рецепт приготування та ознайомтесь з фото конкретних дій. Запам'ятавши, як готувати Гостра квашена капуста, приступайте до справи. Погодьтеся, тут представлений досить простий рецепт. Ваша фантазія дозволить додати до виробу свій неповторний смак і аромат, змінивши класичний склад. Але не забудьте врахувати калорійність всіх інгредієнтів, щоб не нашкодити здоров'ю й фігурі. Поділіться своїми враженнями та ідеями з автором, нехай кулінарія об'єднує людей з усього світу! |
||
Категорія: Заготовки Переглядів: 84